Esquites

Esquites

9 ingredienser

30 min

Krämig majs med riven ost och chili passar perfekt som tillbehör till tacos.

Ingredienser

portioner
  • 200 g majs
  • 20 g silverlök
  • 10 g normalsaltat smör
  • 1 g arbol chili (torkad)
  • 5 g vitvinsvinäger
  • 4 g oregano
  • 20 g salt utan jod
  • 10 g majonnäs
  • 10 g ost

Gör så här

  1. Skär av kornen från majskolvarna (eller använd frysta och tinade majskorn).
  2. Finhacka silverlök och fräs den mjuk och glansig i smör.
  3. Tillsätt smulad eller hackad chili och fräs det lätt så att den släpper sin arom.
  4. Häll i majskornen och låt det hela steka tills majskornen har fått lite färg och karamelliserats något.
  5. Tillsätt en skvätt vitvinsvinäger, lite oregano och salt.
  6. Låt koka ihop ett par minuter tills syran balanseras.
  7. Ta av kastrullen från värmen och blanda i en klick majonnäs och riven ost (gärna cotija eller en hård lagrad ost).
  8. Rör om tills allt blir krämigt och är väl blandat.
  9. Servera röran varm i små skålar eller koppar, gärna toppad med lite extra chili, ost och koriander.