Chokladbollar med O'boy

chokladbollar med oboy

Chokladbollar med O'boy

45

4 ingredienser

40 m

Enklare och godare chokladbollar än såhär finns inte. Gör klassiska chokladbollar eller imponera med en chokladbollstårta. Tårtan kommer göra succé på barnkalas!

Tips! Bollarna förvarar du bäst i en tätslutande burk i kylskåpet. De går också bra att frysa. Tårtan kan förvaras i kylskåp utan plast ett par dagar om du har svårt att täcka den.

O'boy produktbild Ny

O'boy - Originalet funnits i skafferiet hos de flesta barnfamiljer sedan 1960.

Ingredienser

portioner20 - 25 st
 • 250 g normalsaltat smör, rumsvarmt
 • 2,5 dl O’boy Original
 • 8 dl havregryn
 • 1-2 dl pärlsocker (eller kokosflingor)

Gör så här

 1. Börja med att vispa smör och O´boy med elvisp. När krämen är fluffig tillsätter du havregryn och fortsätter vispa med hög hastighet. Tanken är att du ska ”slå sönder” en del av havregrynen med elvispen. Det ger krämiga och smakrika bollar. Den färdiga smeten ska vara lite kladdig, men du ska kunna rulla bollar.
 2. Chokladbollar
  Rulla smeten till 20- 25 bollar, beroende på hur stora du vill ha dem. Häll upp pärlsocker/kokos i en djup tallrik och rulla bollarna i garneringen.
 3. Ät minst en på stående fot!
 4. Chokladbollstårta
  Ta 2/3 av smeten och tryck ut den i en springform, 10-20 cm i diameter, beroende hur hög tårta du vill ha. Ställ den kallt så att den stelnar (den stelnar på ett kick i frysen).
 5. Rulla under tiden små bollar av resterande smet och rulla i pärlsocker/kokos.
 6. Ta ur O´boy-bollsbottnen ur springformen och rulla kanterna i pärlsocker/kokos. Garnera tårtan med de sockersöta O´boybollarna.