Chokladbollar med O'boy

POPULÄRT
koket.se
chokladbollar med oboy

Chokladbollar med O'boy

4 ingredienser

40 m

Enklare och godare chokladbollar än såhär finns inte. Gör klassiska chokladbollar eller imponera med en chokladbollstårta. Tårtan kommer göra succé på barnkalas!

Tips! Bollarna förvarar du bäst i en tätslutande burk i kylskåpet. De går också bra att frysa. Tårtan kan förvaras i kylskåp utan plast ett par dagar om du har svårt att täcka den.

O'boy
O'boy produktbild Ny

O'boy

Originalet som funnits i skafferiet hos de flesta barnfamiljer sedan 1960.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner20 - 25 stycken
  • 250 g normalsaltat smör, rumsvarmt
  • 2,5 dl O’boy Original
  • 8 dl havregryn
  • 1-2 dl pärlsocker (eller kokosflingor)

Gör så här

  1. Börja med att vispa smör och O´boy med elvisp. När krämen är fluffig tillsätter du havregryn och fortsätter vispa med hög hastighet. Tanken är att du ska ”slå sönder” en del av havregrynen med elvispen. Det ger krämiga och smakrika bollar. Den färdiga smeten ska vara lite kladdig, men du ska kunna rulla bollar.

Chokladbollar

  1. Rulla smeten till 20- 25 bollar, beroende på hur stora du vill ha dem. Häll upp pärlsocker/kokos i en djup tallrik och rulla bollarna i garneringen.
  2. Ät minst en på stående fot!

Chokladbollstårta

  1. Ta 2/3 av smeten och tryck ut den i en springform, 10-20 cm i diameter, beroende hur hög tårta du vill ha. Ställ den kallt så att den stelnar (den stelnar på ett kick i frysen).
  2. Rulla under tiden små bollar av resterande smet och rulla i pärlsocker/kokos.
  3. Ta ur O´boy-bollsbottnen ur springformen och rulla kanterna i pärlsocker/kokos. Garnera tårtan med de sockersöta O´boybollarna.
TIPS!
Fler tips!
Oboygrottor

Fler tips!

Här hittar du fler goda och roliga recept från O´boy.

Läs mer