Kalkonsallad

Kalkonsallad
Foto: Jeff Tucker/Kevin Hossler

Kalkonsallad

Av: Brigit L. Binns

Från: Mat på minuten: sallad

13 ingredienser

En smakrik sallad med avokado, bacon och grönmögelost. Receptet kommer från boken Mat på minuten: sallad.

Här hittar du fler goda sallader

Ingredienser

portioner

dressing

  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestersås
  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar

sallad

  • 125 g grönmögelost, smulad
  • 125 g bacon, hackat
  • 1 isbergssallad, tunt strimlad
  • 2 avokador, skalade, urkärnade och tärnade (små)
  • 4 plommontomater, hackade
  • 250 g rökt kalkonbröst, tärnat

Gör så här

Dressing

  1. Vispa samman vinäger, senap, worcestershiresås, majonnäs, olja och en nypa svartpeppar i en stor skål.
  2. Rör ner en fjärdedel av grönmögelosten.

Sallad

  1. Fräs baconet i en gjutjärnspanna på medelhög värme i cirka 5 minuter tills det börjar få färg.
  2. För över bitarna till ett hushållspapper med hjälp av en hålslev.
  3. Lägg i salladen i skålen med dressing och blanda väl.
  4. Smaka av och salta och peppra om så önskas.
  5. Fördela salladen på fyra tallrikar och lägg avokado, tomater och kalkon ovanpå.
  6. Strö över bacon och återstoden av grönmögelosten.