Kalkonsallad

Kalkonsallad
Foto: Jeff Tucker/Kevin Hossler

Kalkonsallad

5

13 ingredienser

En smakrik sallad med avokado, bacon och grönmögelost. Receptet kommer från boken Mat på minuten: sallad.

Ingredienser

portioner4

dressing

  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestersås
  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar

sallad

  • 125 g grönmögelost, smulad
  • 125 g bacon, hackat
  • 1 isbergssallad, tunt strimlad
  • 2 avokador, skalade, urkärnade och tärnade (små)
  • 4 plommontomater, hackade
  • 250 g rökt kalkonbröst, tärnat

Gör så här

  1. Dressing
    Vispa samman vinäger, senap, worcestershiresås, majonnäs, olja och en nypa svartpeppar i en stor skål.
  2. Rör ner en fjärdedel av grönmögelosten.
  3. Sallad
    Fräs baconet i en gjutjärnspanna på medelhög värme i cirka 5 minuter tills det börjar få färg.
  4. För över bitarna till ett hushållspapper med hjälp av en hålslev.
  5. Lägg i salladen i skålen med dressing och blanda väl.
  6. Smaka av och salta och peppra om så önskas.
  7. Fördela salladen på fyra tallrikar och lägg avokado, tomater och kalkon ovanpå.
  8. Strö över bacon och återstoden av grönmögelosten.
TIPS!
läs mer
Räksallad med grön sparris och citroninlagd avokadoNY

16 fräscha vårrecept

Enkelt och hälsosamt

Läs mer