Vispa äggvitorna till vitt skum, tillsätt lite socker åt gången tills du fått en blank maräng.
Blanda ihop de andra ingredienserna i en annan skål och vispa dem tills det blir en luftig smet.
Vänd ner äggvitan.
Bred ut på bakplåtspapper och grädda i ca 10 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper över och vänd upp och ner, låt svalna.
Fransk kaffesmörkräm
Koka upp mjölk, kaffebönor och socker, låt det dra en stund. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa ner kaffeblandningen i äggblandningen under omrörning.
Häll tillbaka det i kastrullen och sjud på svag värme tills den börjar bli tjock, 85 grader.
Sila blandningen ner i en ny bunke. Tillsätt snabbkaffet och vispa tills den blir rumsvarm. Rör ner smöret, lite åt gången, vispa hela tiden tills allt smör är nedvispat och krämen känns luftig. Ställ åt sidan.
Kaffesyrup
Koka upp och sjud tills sockret har smält. Låt svalna.
Chokladganache
Värm grädde, sirap och smör.
Rör ner hackad mörk choklad, rör tills smeten är slät. Låt svalna.
Glaze
Smält smöret och tillsätt espressopulver.
Ta bort från värmen och rör ner chokladen.
Låt svalna till lämplig konsistens.
Montering
Smält ihop mörk choklad och neutral olja.
Pensla den första bottnen med chokladen, lägg ett bakplåtspapper över direkt och vänd på den.
Antingen monterar du kakan i en form eller på fri hand.
Lägg bottnen med chokladen på först och pensla rikligt med kaffesyrupen, bred ut hälften av smörkrämen, försök att få lagren lika tjocka. Lägg på en botten och pensla rikligt med kaffesyrup.
Bred på chokladganachen. Lägg på sista bottnen och pensla rikligt med kaffesyrup. Bred på den sista smörkrämen, försök att få den så slät som möjligt.
Värm upp glazen lite så den blir lättflytande, häll den över och dra av med en spatel så den blir ett jämt och fint lager.