Koka glasnudlarna, dra gärna bort någon minut från det som anges på
paketet så de inte blir överkokta.
Kyl nudlarna under rinnande vatten.
Skär rödlöken i tunna skivor.
Skölj gurkan, skala den och skala tunna skivor med potatisskalaren
längs med gurkan uppåt.
Fixa dressingen: Skiva chilifrukten tunt. Kärna ur den först om du
vill ha lite mer Svenne Banan-smak.
Slarvhacka nötterna och koriandern lite mer noggrant.
Skala och hacka vitlöksklyftorna. Gärna färsk vitlök om det finns.
Blanda det hackade i en liten skål med saften från en av
limefrukterna. Rör i fisksåsen. Smaka dig fram så att dressingen blir
lagom salt-syrlig. Ta mer lime om det behövs. Rör till sist i oljan.
Lägg upp nudlarna i skålar eller på avlånga tallrikar. Lägg på
löken, gurkan, räkorna och kräftstjärtarna samt eventuell vit fisk.
Skeda över dressingen. Snåla inte.