Gudfaderns pasta

Gudfaderns pasta
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Gudfaderns pasta

Av: Anette Rosvall och Emma Hamberg

Från: Husmorsorna - kokboken

13 ingredienser

Om du inte vill använda matlagningsgrädde är det bara att svepa över lite maizena på slutet så blir det kletigt och gott – funkar superbra! Och har du ingen Grand Marnier hemma kan du ta en annan likör, bara den är fruktig och gärna aningens bitter. Baileys eller ägglikör är dock inga höjdare här.

Ingredienser

portioner
  • pasta (valfri)
  • 400 g lövbiff, i strimlor
  • smör, till stekning
  • 1,5 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 300 g champinjoner
  • 5 msk tomatpuré
  • 5 dl grädde
  • 1,5 msk Grand Marnier
  • salt
  • peppar, nymalen
  • 1 tjejnäve persilja
  • 2 grabbnävar riven parmesan

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Fräs köttet i smör i omgångar så att det får finfin yta.
  3. Låt det vila på en egen tallrik medan du fräser löken,
  4. vitlöken och svamparna. Så där ja, i med tomatpurén
  5. nu, rör ihop lite och sedan är det gräddags.
  6. Krydda nu med likör och salt och peppar! Smaka
  7. av med passion och krydda kanske lite till.
  8. Låt det nu småputtra i 5 minuter innan du häller i köttet och låter det puttra vidare ett litet tag till.
  9. När såsen och pastan är färdig rör du ihop dem
  10. båda i en stor härlig skål, strör persilja och parmesan
  11. över och hugger in!