• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Anettes päron- och chokladtartlette

Anettes päron- och chokladtartlette
Foto: TV4
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Anettes päron- och chokladtartlette

7 steg att laga

7 ingredienser

Det behövs 4 st portionsformar till Anettes ljuvliga päron- och chokladtartlette.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 inlagda päron, halvor (funkar bra med sådana på burk också)
  • 200 g färskost
  • 2 äggulor (spar äggvitan för att pensla med senare)
  • 2 ark smördeg
  • 0,5 dl muscovadosocker
  • 3 msk kakao
  • kolasås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kavla smördegen så att den räcker att klä in de fyra portionsformarna. Det skall hänga deg över kanterna.
  3. Vispa sedan philadelphiaost, äggula, socker och kakao till en fluffig smet och klicka i den i formarna.
  4. Släta ut fyllningen och lägg ett halvt päron på toppen.
  5. Pensla smördegskanten med lite äggvita och ställ i ugnen i cirka 15 minuter eller tills ostkrämen har stelnat.
  6. Låt pajen svalna bara en smula och rippla sedan kolasås över härligheten.
  7. Servera antingen precis som den är eller med en klick iskall grädde.