Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Oxfilé med ljummen sallad
Oxfilé med ljummen sallad
12
Spara
Av:
Anders Lindén
Från: Forma Kroppen
14
ingredienser
Oxfilé
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
400 g oxfilé
1 rödlök
2 tomater
0,5 avokado
1 morot
1 dl cashewnötter
några drag parmesan
0,5 äpple
1 dl kidneybönor
1 dl ruccolasallad / bladspenat
ca 3-4 msk balsamvinäger
några nypor citronpeppar
salt (några nypor)
4 msk olja
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Salta och peppra köttet, stek på hög värme i 1 minut per sida. Sätt in köttet i ugnen på 200 grader i ca 10 min. Skiva grönsakerna
Ta ut köttet och låt det vila under folie i ca 10 minuter.
Fräs upp morötter, bönor och lök i olja. Häll balsamvinäger över grönsakerna. Lägg upp i en skål, blanda i avokado, äpple, nötter och ruccola.
Skäre upp köttet i skivor och servera med den ljumna salladen.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut