Oxfilé med ljummen sallad
Oxfilé med ljummen sallad
14 ingredienser
Ingredienser
- 400 g oxfilé
- 1 rödlök
- 2 tomater
- 0,5 avokado
- 1 morot
- 1 dl cashewnötter
- några drag parmesan
- 0,5 äpple
- 1 dl kidneybönor
- 1 dl ruccolasallad / bladspenat
- ca 3-4 msk balsamvinäger
- några nypor citronpeppar
- salt (några nypor)
- 4 msk olja
Gör så här
- Salta och peppra köttet, stek på hög värme i 1 minut per sida. Sätt in köttet i ugnen på 200 grader i ca 10 min. Skiva grönsakerna
- Ta ut köttet och låt det vila under folie i ca 10 minuter.
- Fräs upp morötter, bönor och lök i olja. Häll balsamvinäger över grönsakerna. Lägg upp i en skål, blanda i avokado, äpple, nötter och ruccola.
- Skäre upp köttet i skivor och servera med den ljumna salladen.