Apelsinmarmelad med ingefära

Anders Levén
Anders Levén

Apelsinmarmelad med ingefära

30

5 ingredienser

9h 10 min

En frisk och syrlig marmelad som passar bra tillsammans med en god, lagrad ost och ett gott bröd.

Ingredienser

portioner4
  • 0,5 kg apelsin
  • 4 dl vatten
  • 0,5 kg strösocker
  • 1 tsk citronsyra
  • 1 msk ingefära, riven

Gör så här

  1. Tvätta och skrubba apelsinerna väl. Klyfta dem och skiva sedan klyftorna i 5 millimeters tjocka skivor. Ta tillvara på kärnorna, de är rika på pektin och packa in dem i lite gasväv.
  2. Lägg apelsinerna och kärnorna i en stor gryta med vatten över natten.
  3. Koka apelsinerna och kärnorna under lock i cirka 40 minuter. Tag upp kärnorna och rör ner sockret. Koka kraftigt utan lock i ytterligare 15 minuter. Skumma av marmeladen med en hålslev.
  4. Tillsätt citronsyran och ingefäran och häll över i väl rengjorda burkar. Förvara kallt och mörkt.