Fisk i folie

Fisk i folie
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén
Anders Levén

Fisk i folie

8

8 ingredienser

1h 35 min

Doftande foliepaket med fisk, tomater och örtkryddor serverad med nykokt potatis.

Ingredienser

portioner4
  • 600 g torsk (eller sej eller kolja)
  • 2 dl soltorkade tomater
  • 1 dl olivolja
  • dill
  • färsk dragon
  • salt
  • svartpeppar
  • 600 g potatis, gärna med skal

Gör så här

  1. Börja med att blötlägga tomaterna i vatten 1 timme.
  2. Skär fisken i fyra bitar och lägg varje bit på att ark aluminiumfolie.
  3. Skär sedan tomaterna i fina strimlor. Fräs dem i olivolja och tillsätt dill och dragon.
  4. Salta och peppra fisken. Fördela tomatröran och oljan över de fyra fiskbitarna.
  5. Förslut fisken noga i foliepaket.
  6. Skrubba potatisen väl och lägg den i en vid kastrull med vatten som nästan täcker potatisen. Salta. Placera foliepaketen ovanpå och koka alltsammans i cirka 20 minuter.