Tommy Myllymäki

Tommy Myllymäki 2016
Foto: Cecilia Möller

Från mormors nävgröt i Finland till en silverplats i världens mest prestigefyllda kocktävling. Möt Tommy Myllymäki, en av Sveriges bästa kockar!

Han syns överallt, Tommy Myllymäki. Med oräkneliga vinster i sin bakficka, från vinnare i Årets Kock och Kockarnas kamp till ärofylld silver - och bronsmedaljör i den omtalade kocktävlingen Bocuse d'Or i Lyon i Frankrike.

I TV-rutan har vi sett hans briljerande kokkonster i bland annat Kockarnas kamp, TV 4 Nyhetsmorgon, Mitt Kök och Mitt Kök Sverigeresan. Konster som han även satt på print i de storsäljande böckerna "Fisk och skaldjur", "såser" och "Grönsaker, tillbehör och garnityr".

Tävlingsmänniskan Tommy har gått från klarhet till klarhet i gastronomins fotspår. Vill du uppleva Myllymäkis rätter kan du besöka någon av hans restauranger, Julita Världshus, Spira, Jönköpings Matbolag och restaurang Sjön.

Hos oss i Köket kan du självklart laga Tommys recept, allt från klassisk husmanskost till gourmét à la Myllymäki.

Visa mer

Favoriter av Tommy Myllymäki

Fler av Tommy Myllymäkis recept

Mer från Myllymäki