Bearnaisesås - se & gör

Bearnaisesås - se & gör
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 300 g smör
  • 1 schalottenlök
  • 2,5 msk rödvinsväger, helst dragonvinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 äggulor
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 2 msk dragon
  • 4 msk persilja

Gör så här

  1. Smält smöret och värm det till 55 grader.
  2. Plocka bladen från dragonen och finahacka dragonstjälkarna. Spara bladen till slutet. Finhacka schalottenlöken.
  3. Koka upp lök, dragonstjälkar och vinäger tills cirka 3 msk återstår (räcker i stort sett med ett uppkok). Tillsätt lite vatten, låt svalna något.
  4. Tillsätt äggulorna och värm till cirka 65 grader under vispning.
  5. Tillsätt smöret droppvis till ägguleblandningen under konstant vispning. Sakta till en början och sen allt snabbare.
  6. Smaka av med salt och cayennepeppar. Och en liten skvätt reduktion om du behöver bättra på syran. Vänd ner hackad dragon och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept