Bearnaisesås - se & gör

koket.se
Bearnaisesås - se & gör Tommy Myllymäki
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Bearnaisesås - se & gör

9 ingredienser

Tommy Myllymäki visar steg för steg hur du slår en perfekt bearnaise! Spela klippet för att se hur du enklare lyckas.

Fler sås-filmer med Tommy Myllymäki hittar du här.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g smör
  • 1 schalottenlök
  • 2,5 msk rödvinsvinäger (helst dragonvinäger)
  • 2 msk vatten
  • 2 äggulor
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 2 msk dragon, hackad
  • 4 msk persilja, hackad

Gör så här

  1. Smält smöret och värm det till 55 grader.
  2. Plocka bladen från dragonen och finhacka dragonstjälkarna. Spara bladen till slutet. Finhacka schalottenlöken. Hacka löken och stjälkarna riktigt fint så att du sen inte behöver sila reduktionen.
  3. Koka upp lök, dragonstjälkar och vinäger, det räcker i stort sett med ett uppkok. Tillsätt vattnet, låt svalna något.
  4. Tillsätt äggulorna och värm till cirka 65 grader under vispning.
  5. Tillsätt smöret droppvis till ägguleblandningen under konstant vispning. Sakta till en början och sen allt snabbare.
  6. Smaka av med salt och cayennepeppar. Vänd ner hackad dragon och persilja.

Matsortera dina äggskal och lökskal till återvinning och njut av din bearnaisesås!