Potatissallad med ansjovis och löjrom

koket.se
Potatissallad med ansjovis och löjrom
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Potatissallad med ansjovis och löjrom

14 ingredienser

20 m

Är det dags att göra en god potatissallad? Då måste du testa den här versionen med ansjovis, löjrom och lök.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Ansjovisdressing (ca 6 dl)

  • 200 g kokt potatis
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 10 ansjovisfiléer
  • 2 msk ansjovisspad
  • 2 msk citronsaft
  • 2 äggulor
  • 3 dl matolja
  • salt

Servering

  • 60 g kokt potatis, delad i mindre bitar
  • 2 dl ansjovisdressing
  • 1 dl löjrom
  • ansjovisfilé
  • 3 msk rödlök, fint skuren
  • 3 msk gräslök, fint skuren

Gör så här

Ansjovisdressing

  1. Mixa potatis med övriga ingredienser (förutom matoljan) till en slät kräm.
  2. Tillsätt matoljan i en tunn stråle under mixning.
  3. Smaka av med salt.

Servering

  1. Fördela potatisen i ett lager på ett fat.
  2. Skeda eller spritsa över ansjovisdressingen.
  3. Toppa med löjrom, några ansjovisfiléer samt de olika löksorterna.