Potatissallad med ägg, räkor och brynt smör

POPULÄRT
koket.se
Potatissallad med ägg, räkor och brynt smör ny
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Potatissallad med ägg, räkor och brynt smör

9 ingredienser

30 m

Potatissallad med ägg, räkor, pepparrot, brynt smör och citron är en riktigt lyckad kombination som passar hela sommaren!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g kokt potatis, i bitar eller lätt krossad
  • 150 g smör, brynt
  • 3 msk citronsaft
  • 4 ägg, kokta och i halvor
  • 200 g skalade räkor
  • 1 dl färsk pepparrot, nyriven
  • 1 dl dill, grovt skuren
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk, dela snabbt eller krossa lätt när den är varm.
  2. Bryn smöret och dra av från värmen. Tillsätt citronsaft.
  3. Skeda smöret över potatisen.
  4. Toppa med ägg, skalade räkor, pepparrot och dill.
  5. Krydda med lite salt och nymalen peppar.