Tinas Reuben sandwich
Tinas Reuben sandwich
10 ingredienser
Tina gör sin version av klassikern med perfekt stekt kött som går utmärkt att grilla om grillen är framme, BBQ-sås, surkål och smakrik ost. En otrolig middagsmacka du sent kommer att glömma!
Se Tina Nordström laga receptet

Ingredienser
- 350 g flankstek
- olivolja, till stekning
- 3-4 msk barbequesås
- 4 skivor surdegsbröd
- 1,5 dl surkål, avrunnen (gärna färsk)
- 4 skivor lagrad ost (gärna Appenzeller eller comté)
- 4-5 msk majonnäs
- ca 0,5 tsk chipotlepasta
- 2 saltgurkor, skivade
- 1 gemsallad
Gör så här
- Gnid in köttet med olivolja, salt och svartpeppar. Grilla det på hög värme i 2-3 minuter på varje sida. Låt vila i 2 minuter.
- Pensla köttet med bbq-sås och låt vila medan du sätter i ordning mackorna.
- Sätt ugnen på 250 grader grill.
- Grilla eller rosta brödet i ugnen. Blanda majonnäs med chipotle.
- Skeda på generöst med chipotlemajonnäs på två av skivorna. Toppa med surkål och osten. Smacka in mackorna i ugnen så osten smälter.
- Skiva upp köttet. Toppa mackorna med kött, skivad saltgurka och sallad. Lägg på de andra bröden och tryck till ordentligt. Dela sandwichen på mitten och servera