Skinkmacka deluxe

Skinkmacka deluxe

12 ingredienser

30 min

En riktig extra-allt macka som bjuder på allt som en bra macka ska ha; härlig sälta från skinkan, fräschör från grönsakerna, len äggröra och krispigt bröd.

Lönneberga tipsar!
Lönneberga basturökt skinka produkt

Lönneberga tipsar!

En skinka varsamt rökt med alflis, med en mild och fin röksmak.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 förp Lönneberga Basturökt skinka [120g]
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 4 blad isbergssallad
  • 2 tomater (stora)
  • 1 silverlök
  • 2 msk smör

Äggkräm

  • 12 ägg
  • 3 msk majonnäs
  • 1 kruka gräslök
  • 1 krm strösocker
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Äggkräm:

  1. Koka äggen i 9 minuter och skölj sedan i kallt vatten. Skala äggen, separera äggulor och äggvitorna från varandra.
  2. Blanda äggulorna med majonnäs, salt, socker och rikligt med svartpeppar.
  3. Hacka äggvitorna grovt och vänd ner i äggkrämen tillsammans med finhackad gräslök.

Tillbehör:

  1. Skiva silverlöken i tunna skivor, lägg i en skål med iskallt vatten i minst 5 minuter om du önskar extra krispig konsistens. Skiva tomaterna.
  2. Smörstek brödskivorna på båda sidorna så de får en gyllene färg.

Servering:

  1. Fördela äggkrämen på fyra av bröden, toppa med flera lager Lönneberga Basturökt skinka och grönsaker.
  2. Avsluta med den andra brödskivan på toppen.
TIPS!
Fler tips!
CLT Lönneberga

Fler tips!

Här hittar du fler goda och enkla recept från Lönneberga.

Läs mer