Nachobricka med grillad kyckling

Nachobricka med grillad kyckling

17 ingredienser

Servera en bricka med tacos, grillad kyckling och en krämig jalapeñosås - kan inte bli annat än en fullträff! Festligt och enkelt!

Lönneberga tipsar!
Lönneberga kycklinglårfilé

Lönneberga tipsar!

Lårfilén är saftig och smakrik, perfekt att grilla, ugnssteka och gör sig alldeles utmärkt till gryta.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 förp Lönneberga lårfilé av svensk kyckling (à 350 g)
  • peppar
  • salt
  • 1 förp nachochips
  • 1 burk majs
  • 1 burk jalapeño
  • 1 rödlök, liten
  • 0,25 kruka persilja, hackad

Jalapeñosås

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 kruka korianderblad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1,5 dl gröna ärtor, tinade
  • 2 msk jalapeño, inlagd skivad
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk limejuice
  • salt

Gör så här

Jalapeñosås

  1. Skala vitlöken och grovhacka korianderbladen. Lägg alla ingredienser utom den grekiska yoghurten och majonnäsen i en mixer och mixa till en slät kräm. Rör ner majonnäs och yoghurten och smaka av med salt.

Kyckling

  1. Salta och peppra och grilla filéerna till en innertemperatur på 72 grader.
  2. Lägg upp allt på en stor bricka, skiva kycklingen i mindre bitar och servera gärna med flera olika såser så stora som små har något att välja på. Toppa med hackad persilja.
TIPS!
Fler tips!
Summer rolls med grillad kyckling och jordnötsdipp

Fler tips!

Här hittar du fler recept på grillad kyckling från Lönneberga.

Läs mer