Helstekt fläskkarré med kantarell kornotto och varm vitkålssallad
Helstekt fläskkarré med kantarell kornotto och varm vitkålssallad
19 ingredienser
Ingredienser
- 800 g hel benfri fläskkarré
- färsk rosmarin
- salt
- svartpeppar, grovmalen
- smör, till stekning
Kantarell kornotto:
- 7 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk kycklingfond
- 2 dl korngryn
- 100 g riven lagrad ost (typ Präst)
- svartpeppar, grovt malen
Varm vitkålssallad:
- 150 g vitkål
- 100 g rotselleri
- 1 gul lök
- olja, till stekning
- 1 dl crème fraîche
- salt
- svartpeppar, grovmalen
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°. Gnugga in rikligt med kryddor på karréns alla sidor. Bryn karrén runt om. Lägg karrén i en ugnssäker form och stick in en köttermometer, stek i ugnen tills innertemperaturen gått upp till 75°. Ta ut karrén och låt den vila i 20 minuter i smörpapper.
- Koka upp vatten, salt, vinäger och kycklingfond till kornotton. Tillsätt korngrynen och låt dem försiktigt koka i 20 minuter under lock. Stäng av plattan och låt kastrullen stå på eftervärme i ca 20 minuter eller tills kornen är mjuka men inte blivit gröt. Rör ej i kastrullen!
- Vänd i ost och smaksätt med svartpeppar.
- Strimla vitkålen fint. Skala och strimla rotselleri och lök fint. Lägg kål, selleri och lök i en varm panna med olja och låt det fräsa tills det mjuknat, ca 20 minuter. Klicka i crème fraiche och smaksätt med salt och peppar.