Helstekt fläskkarré med kantarell kornotto och varm vitkålssallad
Helstekt fläskkarré med kantarell kornotto och varm vitkålssallad
Av: Magnus Svensson
Från: Den bästa maten
19 ingredienser
Ingredienser
800 g hel benfri fläskkarré
färsk rosmarin
salt
svartpeppar, grovmalen
smör, till stekning
Kantarell kornotto:
7 dl vatten
1 tsk salt
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk kycklingfond
2 dl korngryn
100 g riven lagrad ost (typ Präst)
svartpeppar, grovt malen
Varm vitkålssallad:
150 g vitkål
100 g rotselleri
1 gul lök
olja, till stekning
1 dl crème fraîche
salt
svartpeppar, grovmalen
Gör så här
Sätt ugnen på 150°. Gnugga in rikligt med kryddor på karréns alla sidor. Bryn karrén runt om. Lägg karrén i en ugnssäker form och stick in en köttermometer, stek i ugnen tills innertemperaturen gått upp till 75°. Ta ut karrén och låt den vila i 20 minuter i smörpapper.
Koka upp vatten, salt, vinäger och kycklingfond till kornotton. Tillsätt korngrynen och låt dem försiktigt koka i 20 minuter under lock. Stäng av plattan och låt kastrullen stå på eftervärme i ca 20 minuter eller tills kornen är mjuka men inte blivit gröt. Rör ej i kastrullen!
Vänd i ost och smaksätt med svartpeppar.
Strimla vitkålen fint. Skala och strimla rotselleri och lök fint. Lägg kål, selleri och lök i en varm panna med olja och låt det fräsa tills det mjuknat, ca 20 minuter. Klicka i crème fraiche och smaksätt med salt och peppar.