Helstekt fläskkarré med kantarell kornotto och varm vitkålssallad

Helstekt fläskkarré med kantarell kornotto och varm vitkålssallad

Av: Magnus Svensson

Från: Den bästa maten

19 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 800 g hel benfri fläskkarré
  • färsk rosmarin
  • salt
  • svartpeppar, grovmalen
  • smör, till stekning

Kantarell kornotto:

  • 7 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk kycklingfond
  • 2 dl korngryn
  • 100 g riven lagrad ost (typ Präst)
  • svartpeppar, grovt malen

Varm vitkålssallad:

  • 150 g vitkål
  • 100 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • olja, till stekning
  • 1 dl crème fraîche
  • salt
  • svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Gnugga in rikligt med kryddor på karréns alla sidor. Bryn karrén runt om. Lägg karrén i en ugnssäker form och stick in en köttermometer, stek i ugnen tills innertemperaturen gått upp till 75°. Ta ut karrén och låt den vila i 20 minuter i smörpapper.
  2. Koka upp vatten, salt, vinäger och kycklingfond till kornotton. Tillsätt korngrynen och låt dem försiktigt koka i 20 minuter under lock. Stäng av plattan och låt kastrullen stå på eftervärme i ca 20 minuter eller tills kornen är mjuka men inte blivit gröt. Rör ej i kastrullen!
  3. Vänd i ost och smaksätt med svartpeppar.
  4. Strimla vitkålen fint. Skala och strimla rotselleri och lök fint. Lägg kål, selleri och lök i en varm panna med olja och låt det fräsa tills det mjuknat, ca 20 minuter. Klicka i crème fraiche och smaksätt med salt och peppar.