Cookie dough trifle
Cookie dough trifle
12 ingredienser
30 m + tid i kyl
”En dekadent chokladdessert med flera lager av mumsigheter. Mixade oreokex och fluffig chokladmousse som toppas med vispad grädde, hallon och kulor av drömgod cookie dough. Den här efterrätten får garanterat vilken chokladälskare som helst på fall!” /Camilla Hamid
Receptet är ur boken Baka utan ugn, Bonnier fakta.
Ingredienser
Botten
- 24 oreos
Chokladmousse
- 200 g mörk choklad 60 %
- 4 äggulor
- 4 dl vispgrädde
Cookie dough
- 150 g smör, rumsvarmt
- 0,5 dl strösocker
- 0,75 dl brunt farinsocker
- 2 msk mjölk
- 1,75 dl vetemjöl
- 100 g mörka chokladknappar (eller grovhackad mörk choklad)
Topping
- 2 dl vispgrädde
- färska hallon
Gör så här
Botten
- Smula kexen (med fyllningen kvar) för hand eller i matberedare och fördela dem i botten på varje glas.
Chokladmousse
- Grovhacka chokladen till moussen, lägg den i en skål och smält den över ett vattenbad. Ta bort skålen från värmen och blanda ner en äggula i taget under kraftig omrörning för hand.
- Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke och blanda ner 1/3 av grädden i chokladblandningen. Vispa sedan ner chokladblandningen i resten av vispgrädden. För- dela moussen i glasen och låt sedan glasen stå i kylskåpet i 30–40 minuter.
Cookie dough
- Vispa samman smör, strösocker och farinsocker till kakdegen i en bunke. Tillsätt mjölk och vispa lite till. Sikta ner mjölet och vänd försiktigt samman till en deg. Ha till sist i chokladknapparna och rör om bara precis tills de har fördelat sig jämnt i degen. Låt degen stå i kylskåpet i 15 minuter och rulla sedan små kulor av den.
Topping
- Vispa upp grädden till toppingen och fördela den i glasen. Toppa med hallon och cookie dough-bollar och servera.