Cookie dough trifle

POPULÄRT
cookie dough trifle
Foto: Ulrika Pousette
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Cookie dough trifle

12 ingredienser

30 m + tid i kyl

”En dekadent chokladdessert med flera lager av mumsigheter. Mixade oreokex och fluffig chokladmousse som toppas med vispad grädde, hallon och kulor av drömgod cookie dough. Den här efterrätten får garanterat vilken chokladälskare som helst på fall!” /Camilla Hamid

Receptet är ur boken Baka utan ugn, Bonnier fakta.

Ingredienser

portioner

Botten

  • 24 oreos

Chokladmousse

  • 200 g mörk choklad 60 %
  • 4 äggulor
  • 4 dl vispgrädde

Cookie dough

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,75 dl brunt farinsocker
  • 2 msk mjölk
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 100 g mörka chokladknappar (eller grovhackad mörk choklad)

Topping

  • 2 dl vispgrädde
  • färska hallon

Gör så här

Botten

  1. Smula kexen (med fyllningen kvar) för hand eller i matberedare och fördela dem i botten på varje glas.

Chokladmousse

  1. Grovhacka chokladen till moussen, lägg den i en skål och smält den över ett vattenbad. Ta bort skålen från värmen och blanda ner en äggula i taget under kraftig omrörning för hand.
  2. Vispa grädden till mjuka toppar i en bunke och blanda ner 1/3 av grädden i chokladblandningen. Vispa sedan ner chokladblandningen i resten av vispgrädden. För- dela moussen i glasen och låt sedan glasen stå i kylskåpet i 30–40 minuter.

Cookie dough

  1. Vispa samman smör, strösocker och farinsocker till kakdegen i en bunke. Tillsätt mjölk och vispa lite till. Sikta ner mjölet och vänd försiktigt samman till en deg. Ha till sist i chokladknapparna och rör om bara precis tills de har fördelat sig jämnt i degen. Låt degen stå i kylskåpet i 15 minuter och rulla sedan små kulor av den.

Topping

  1. Vispa upp grädden till toppingen och fördela den i glasen. Toppa med hallon och cookie dough-bollar och servera.