Abborre à la Mannerström

Anders Levén
Anders Levén

Abborre à la Mannerström

8

12 ingredienser

Ingredienser

portioner4
  • 6-800 g abborrfilé
  • abborrom i säckar
  • rikligt med dill
  • 1 förp crème fraîche
  • 3 dl fiskfond
  • 2 msk ättika
  • salt
  • peppar
  • 150 g shiitakesvamp
  • 1 purjolök

Till servering

  • potatis, kokt
  • dill, till servering

Gör så här

  1. Sås:
  2. Koka ihop fiskfond och creme fraiche och reducera. Tillsätt salt och peppar. Smaksätt med ättika till önskad syrlighet och rikligt med hackad dill.
  3. Mjöla abborrfiléerna och romsäckarna och knaperstek dem i smör. Salta. Ta ur fisken och rommen ur pannan och stek svamp och purjolök i samma panna. Bygg upp en "bakelse" på tallrik med potatis, romsäckar och fiskfilé. Rippla såsen över och garnera med dill.