Presenteras av Kökets favoriter

Bli vassare i köket med en mandolin

Om du älskar att laga mat men inte har plats för matberedare så investera i en mandolin! Liten, smidig och användbar till mycket.

En mandolin är perfekt när du snabbt vill ha jämna, fina skivor av grönsaker eller rotfukter. Ställ bara in den tjocklek du vill ha och riv på! Oavsett om du vill göra en potatisgratäng, pressgurka eller en vacker sallad med råhylvade betor så ger mandolinen garanterat en nytändning i köket.

Läs mer nedan om 7 tillfällen då mandolinen är din bästis i köket! 

​Köp mandolinen i butiken

Den här mandolinen från Kyocera är en av de mest populära i butiken. Med det praktiska plastskyddet behöver du inte vara rädd för att skära dig. Lätt att använda och superlätt att diska!

Här kan du köpa mandolinen >>

7 tillfällen när mandolinen är din bästis

1. När du vill fixa det lilla extra

Bästa tillbehöret! Så här gör du snabbpicklad gurka med asiatiska smaker.

2. När du vill bjuda på en vegetarisk förrätt

En snabblagad vegetarisk carpaccio på polkabetor som är lika vacker som god.

3. När du tröttnat på pasta

Testa att göra zucchinitagliatelle eller "zoodles", med en mandolin går det extra smidigt!

4. När du vill imponera med upplägget

Kreativa grönsaksdekorationer lyfter maträtten! Testa Tom Sjöstedts recept med stekt biff och variation på morot.

5. När du vill göra egna chips

Fixa nyttiga och goda snacks med tunt skivat äpple!

6. Nästa gång du bjuder på vårrullar

Tunt hyvlade betor blir otroligt fint i vårrullarna, kolla in!

7. När du vill uppgradera smörgåstårtan

Dekorera din smörgåstårta med flätade tunna skivor av gurka! Kolla in vegotårtan som vår bloggare Mattias Kristiansson gjort för inspiration.

Fler tips!