Asiatisk laxtartar i friterat rispapper

Förrätter

En god förrätt ska reta smaklökarna och se till så att du och dina gäster vill äta mer, men den ska gärna vara en liten portion och inte innehålla för komplicerade smaker.

Fisk- och skaldjur är ofta bra som förrätt. Räkor, löjrom, kräftor eller annat är klassiska förrättsingredienser. Sallad, snittar och soppa är bra gröna alternativ. Även mindre bitar av kött, exempelvis carpaccio är bra förrättsalternativ. Grundregeln för en bra förrätt är - ju enklare, desto bättre.

Enkla förrätter som gästerna älskar
lyxig avokadosoppa med löjrom

Enkla förrätter som gästerna älskar

Starta middagen med en enkel men fantastiskt god förrätt! Här hittar du kockarnas recept på enkla förrätter som går lätt att svänga ihop.

Förrätter med räkor
Cheesecake med räkor och kavring i glas

Förrätter med räkor

Gör en läcker och enkel förrätt med räkor! Här hittar du recept på räkcocktail, skagenröra, räktoast och andra festliga förrätter med räkor.

Snabba förrätter under 15 minuter!
Fina förrätter från havet

Snabba förrätter under 15 minuter!

Bästa tilltuggen till festen
Snabba snittar med lax och picklad rödlök

Bästa tilltuggen till festen

Sponsrat
Kockarnas bästa recept på toast skagen
Myllymäkis toast skagen

Kockarnas bästa recept på toast skagen

Favoriter till förrätt

ENKELT
Pågen Toast med burrata och marinerade tomater

Senaste recepten

ENKELT
Zeta Pinsa med salamino peperoni
ENKELT
Zeta Tryffelpinsa med champinjoner
Zeta Friterade grönsaker med sardelldipp
Zeta Bruschetta med krämig bönröra

Populära förrätter

POPULÄRT
Krämig burrata med marinerade tomater

Läsvärt