Crostinis med hallon och jordgubb

NYHET
Crostinis med hallon och jordgubb

Crostinis med hallon och jordgubb

9 ingredienser

20 m

Crostinis med hallon och jordgubbar som serveras med pistagekräm och färska örter är en riktig smaksensation! Våga ta bort och lägga till. Om du tror att hackade nötter hade varit drömgott till, så kör! Eller tänk dig den här rätten med skogshallon ... Oj, så gott!

Receptet är hämtat ur boken Dejlig: Att samlas kring mat från morgon till kväll
Dejlig_bok

Receptet är hämtat ur boken Dejlig: Att samlas kring mat från morgon till kväll

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 250 g jordgubbar
  • 125 g hallon
  • 1 msk honung
  • 1 knippe mynta
  • 0,5 kruka basilika
  • olivolja med citron
  • 1 baguette (färsk surdegsbaguette)
  • 100 g färskost
  • 0,5 dl pistagekräm

Gör så här

  1. Skölj och dela jordgubbarna grovt.
  2. Blanda jordgubbar och hallon i en skål med honung, finhackad mynta, basilika och en skvätt citronolivolja. Blanda ihop och ställ åt sidan.
  3. Skär baguetten i skivor.
  4. Bred färskost på varje brödskiva.
  5. Ringla över pistagekräm och toppa sedan med jordgubbsblandningen.