I säsong: februari

I säsong: februari
Foto: Jenny Grimsgård

I februari ska du passa på att äta kål, rotfrukter, vinteräpplen och blodapelsin. Här får du recept och tips.

Blodapelsin
Blodapelsin används ofta i juice, desserter, fruktsallad eller äts naturell.

Tips: Filéa blodapelsin genom att med vass kniv, skära bort toppen och botten av apelsinen. Skär bort skalet helt in till köttet. Skär ut apelsinfiléerna längs lamellerna.

Hälsa: Blodapelsiner innehåller lykopen, samma röda färgämne som finns i tomater. Lykopen är en sorts karotenoid som anses minska risken för vissa former av cancer.

I säsong: februari – mars

I februari finns det dessutom:
Brysselkål
Clementin
Grönkål
Kålrot
Jordärtskockor
Morötter
Vindruvor
Rotselleri
Sharonfrukt
Vinteräpplen - Karin Schneider och Ingrid Marie

Blodapelsin

Jordärtskocka

Sharonfrukt

Grönkål