bild från trailer

En onlinekurs med Mischa Billing

Vin och mat i kombination

Populär present att ge bort!

100 kr rabatt
Helgerbjudande: 100 kr rabatt!

Just nu helgerbjudande - 100 kr rabatt med koden SEP100. Gäller tom 26/9.

Lär dig skapa smakupplevelser långt utöver det vanliga

7 lektioner - 4 tim video

Mischa lär dig grunderna i hur du förstår vin och smakkombinationer. Med vinet som utgångspunkt lär hon dig kombinera vin och mat till fantastiska måltider.

Inspiration och kunskap

Mischa provar vin och lär dig hur du ska kombinera olika viner med mat. Du får inspiration, vintips och recept för att skapa dina egna favoritkombinationer.

När och var du vill

Gå onlinekursen i din egen takt, hur många gånger du vill och när det passar dig. Tillgänglig för alltid. Åldersgräns 20 år då kursen innehåller information om vin.

Lektionsplan

Introduktion

Välkommen! Mischa berättar om hur vin och mat tillsammans kan skapa fantastiska måltider och smakupplevelser. Hon berättar även om kursens innehåll och vad du kommer lära dig.

  • 7 min video

Lektion 1

Så förstår du vin

I första lektionen lär Mischa dig hur du förstår vin utifrån färg, doft och smak. Mischa pratar även sensorik och guidar dig i hur du använder dina olika sinnen när du provar vin.

  • 34 min video
  • 1 tips
  • 1 Vinlista

Lektion 2

Smakkombinationer

Mischa lär dig om grundsmaker, aromer och texturer. Hon provar viner tillsammans med mat och lär dig olika sätt att skapa fantastiska smakkombinationer där 1+1=3.

  • 19 min video
  • 1 övning
  • 1 Vinlista

Lektion 3

Lätta viner

Mischa berättar om sina favoriter i denna kategori av lätta, friska och eleganta viner. Hon provar även ett par viner och bjuder på klassiska maträtter som passar perfekt till.

  • 24 min video
  • 2 Recept
  • 1 Vinlista

Lektion 4

Medelfylliga viner

Mischa guidar dig genom den största vinkategorin, medelfylliga viner. Hon provar sina favoritviner och bjuder dem med vällagad mat där smakerna gifter sig perfekt.

  • 36 min video
  • 4 Recept
  • 1 Vinlista

Lektion 5

Fylliga viner

Mischa provar lite kraftigare viner och lagar underbara maträtter i perfekt smakkombination och med lite extra kärlek. Mischa lär dig även om dekantering och temperaturer.

  • 44 min video
  • 1 tips
  • 3 Recept
  • 1 Vinlista

Lektion 6

Söta viner

I lektionen lär du dig hur sötma fungerar och hur söta viner bäst kombineras med mat. Mischa bjuder vin och mat med söta smaker vilket passar perfekt då sött + sött = mindre sött.

  • 33 min video
  • 5 Recept
  • 1 Vinlista

Lektion 7

Mousserande viner

I Mischas favoritkategori ger hon dig sina favoritviner och historien bakom. Hon provar olika mousserande viner och lagar maträtter som passar till. Det blir även sabrering.

  • 36 min video
  • 4 Recept
  • 1 Vinlista

Lektion 8

Sammanfattning

Mischa sammanfattar vad hon lärt dig under kursen. Fortsätt prova vin, laga mat och skapa fantastiska smakkombinationer, på ditt eget vis. Och våga ta ut svängarna och vara lite crazy.

  • 1 min video

VIN OCH MAT I KOMBINATION - EN INSPIRERANDE ONLINEKURS MED MISCHA BILLING

Mischa har samlat 30 års erfarenhet i 7 matiga lektioner fyllda med vintips, smakkombinationer och mängder av härliga måltider! I kursen får vi lära oss de grundläggande byggstenarna i hur vi förstår vin. Hur man kan dofta, titta och smaka på ett vin för att läsa av dess karaktär.

Vi får även lära oss kombinera vin med vällagad mat. Mischa utgår från vinet när hon sedan kombinerar det med perfekta maträtter för att skapa den ultimata måltiden.

Kursen innehåller information om alkoholhaltiga drycker och vänder sig därför till personer över 20 år.

kockens signatur
Mischa Billing

Mischa Billing har över 30 års erfarenhet inom dryckesbranschen och har därmed många meriter på sin lista.

  • Hon har varit generalsekreterare för internationella sommeliersamfundet.
  • Hon är ledamot vid Svenska vinakademien.
  • Sedan 2015 jurymedlem i TV-programmet Sveriges Mästerkock.
  • Hon är Dubbad riddare i Ordre des Coteaux de Champagne.
  • Hedersledamot i Svenska sommelierföreningen.
  • Lärare och forskare på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, Örebro Universitet.
  • Hon har även fått en mängd utmärkelser som Gastronomiska Akademiens Silvermedalj, Årets Vinprofil, Årets Näsa, Årets Hedertryffel med flera.