Sigrids cajunrub

ca 30 min
4
Sigrids potatissallad
Foto: TV4
ca 30 min
4

Du behöver

  • 8 färska kycklinglår, gärna ekologiska
  • 0,5 sats Sigrids cajunrub, se nedan

Sigrids cajunrub

  • 2 tsk salt
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2,5 tsk paprika
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1,5 tsk oregano
  • 1,5 tsk timjan

Gör så här

  1. Cajunrub
    Mixa eller mortla alla ingredienser till ett pulver. Förvara lufttätt, inte för varmt och inte i direkt solljus.
  2. Grillade kycklinglår
    Gnid in kycklinglåren med kryddblandningen. Försök att få in en del krydda under skinnet så att köttet tar ordentligt med smak.
  3. Grilla kycklinglåren först direkt över glöd, sedan på indirekt värme med locket på tills de har fin yta och innertemperaturen är 70 grader. Du kan också ge dem fina grillränder i en grillpanna och sedan steka klart dem i ugn på 175 grader.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept