Potatissallad i Texasstil

ca 25 min
4
Sigrids potatissallad
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Min tolkning av klassisk potatissallad från Texas, här på färskpotatis, selleri, vita bönor jalapeno och dill med senapsdressing. Den som vill ha en krämigare sallad tillsätter 0,5 dl god majonnäs till receptet.

13 juni 2014
Visa mer
ca 25 min
4

Du behöver

  • 800 g färskpotatis, tvättad
  • 1 burk stora vita bönor, sköljda
  • 5 salladslökar, skivade
  • 2 stjälkar selleri, hackade
  • 4 msk hackad saltgurka eller inlagd gurka
  • 2 msk inlagd jalapeno eller grön chili (mild/medium), hackad
  • 3 msk färsk dill, hackad

Dressing

  • 3 msk gul amerikansk senap (gärna French´s)
  • 0,75 dl rapsolja (inte kallpressad)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • en gnutta socker (eventuellt)
  • salt
  • nymalen vitpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Koka färskpotatisen mjuk, häll av vattnet och låt den ånga av och skiva eller skär den i bitar medan den är varm.
  2. Blanda alla ingredienser till dressingen medan potatisen kokar. När du har skivat potatisen, häll på dressingen på den varma potatisen.
  3. Blanda ner salladslök, selleri, saltgurka, jalapeno och dill. Smaka av med salt och peppar och kanske en smula socker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept