Grön pizza med fetaost, avokado, vitlök, ruccola och zucchini

ca 30 m
2
Grön pizza med fetaost, avokado, vitlök, ruccola och zucchini
Foto: Siri Barje
Från Nyhetsmorgon

Den här pizzan är fräsch och ser fantastisk ut. Den går i princip att toppa med vad som helst. Använd färdig pizzadeg eller baka din egna! Servera med en god sallad.

Äggfri. För glutenfri: kör glutenfri pizzadeg.

6 januari 2016
Visa mer
ca 30 m
2

Du behöver

  • 1 sats pizzadeg eller 1 rulle färdig pizzadeg
  • 6 msk färskost
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 skvätt citronsaft
  • 1 grön zucchini
  • 70 g ruccola
  • 75 g fetaost
  • några droppar god olivolja
  • rostade solrosfrön
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på högsta värme. Helst med grillen på. Sätt in en plåt och låt den bli riktigt varmt.
  2. Hacka en näve av ruccolan. Blanda med hackad ruccola med färskost, salt, peppar och citronsaft. Ställ åt sidan.
  3. Dela vitlöken på hälften och sedan skiva den så tunt du kan. Skiva squash i tunna skivor. Rosta solrosfröna om de inte var rostade.
  4. Kavla ut pizzadegen tills den är ganska tunn, använd mjöl! Den behöver verkligen inte vara rund! Bara den blir ganska tunn.
  5. Ta ut den varma plåten ur ugnen och lyft nu över degen dit. Lättast gör du det med en kavel eller flaska som du snurrar degen runt.
  6. Sätt in plåten i ugnen igen och baka pizzabottnen tills den blir gyllene på ena sidan, ta då ut den, vänd på den och sätt in den i ugnen igen så att andra sidan också blir gyllene. Låt degen bubbla om den gör det!
  7. Ta ut pizzadegen och sprid ut färskosten jämt över. Fördela vitlöken, zucchini och smula fetaosten jämt över pizzan. Ställ in i ugnen igen till fetan har smält lite och allt har fått lite färg (ställ den högst upp i ugnen nära grillen).
  8. Ta ut pizzan. Strö över solrosfrön, extra ruccola och olivolja. Servera med en god sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept