God och gräddig pasta på fyra sätt

Ibland kräver både kropp och själ en riktigt gräddig och krämig pastarätt, eller hur? Här är våra säkraste kort!

Stanna upp en stund och känn tacksamhet över hur snabbt det går att svänga ihop en krämig pasta. Så gott och så enkelt! Här är fyra kanonrecept som du kommer vilja laga igen och igen och igen. 

1. Say (macaroni and) cheeese!

Siri Barjes brunchiga gratäng med makaroner, ost, tryffel och örter är helt ljuvlig! Pankoströbröd ger ett krispigt täcke åt den här ugnsbakade härligheten.

2. Smart allt-i-ett-pasta

Latmanspasta! Hela denna One pot kyckling Alfredo lagas i samma kastrull. Smart drag för alla som inte älskar att diska!

 3. Vardagslyxig veganpasta

Mattias Kristiansson vet hur du svänger ihop en krämig pastasås på några nävar nötter och lite sojamjölk.

Kolla in Mattias blogg för fler härliga vegotips! >>

4. Gruyère + grönkål = sant!

Jo vi vet att den här pastan ser lite ledsen ut...men SMAKEN hörni! Ostarnas ost gruyère tillsammans med friterad, krispig grönkål blir helt fantastiskt bra. 

Fler recept från Tom Sjöstedt här >>

Fler goda listor