Pasta med gruyère och krispig grönkål

15 m
4
Pasta med gruyère och krispig grönkål
Foto: TV4
15 m
4

Du behöver

  • 400 g farfalle

Sås

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl vitt vin
  • 300 g grönkål
  • 2,5 dl grädde
  • 2 dl riven grottlagrad gruyèreost
  • salt och svartpeppar

Friterad grönkål

  • 100 g grönkål
  • 1-2 dl matolja

Garnering

  • riven gruyèreost

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Sås
    Skiva vitlök och vitlök. Skär bort grönsaksbladen från stjälkarna. Fräs allt i olivolja.
  3. Slå på vinet och låt koka in helt. Slå på grädde och koka ihop. Smält i osten precis innan servering och blanda ihop med pastan och smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Friterad grönkål
    Hetta upp oljan. Skär bort grönkålsbladen från stjälkarna. Fritera i stekpanna på ca 160 grader tills grönkålen blir krispig. Låt rinna av på hushållspapper. Salta och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept