Sparrissoppa

Sparrissoppa
Foto: TV4

Len soppa, len crème fraiche med krisp i form av bacon.

Erik lagade även

Kinesisk kyckling på Eriks vis


Hemlagad glass



Dryckestips
Hilltop Gewurztraminer/Sauvignon Blanc, art.nr. 5332, 59 kr. Vin med både syra och kraft kommer bli kanon till soppan. Fyndpris!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 mars 2011
Visa mer

Du behöver

Soppa

  • 1 st gul lök
  • 2 buntar sparris, 400-500 g
  • 25 g smör
  • 5 dl mellanmjölk
  • 1-2 msk kycklingfond
  • 1 dl grädde
  • Vitpeppar, efter smak
  • Salt, efter smak

Till servering

  • bacon
  • crème fraiche
  • persilja

Gör så här

  1. Soppa
    Finhacka löken.
  2. Skala eventuellt sparrisen längst ner eller bryt av den träiga delen.
  3. Skär sparrisen i mindre bitar.
  4. Fräs löken i smör utan att den får färg.
  5. Koka sparrisen snabbt, 3-5 minuter, tills den är precis mjuk.
  6. Mixa mjölk, grädde, sparris, lök, kycklingfond.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Stek bacon och låt rinna av på hushållspapper.
  9. Vid servering
    Värm upp soppan.
  10. Toppa med lite persilja, stekt bacon och crème fraiche.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept