Kinesisk kyckling på Eriks vis

25 min
4
Kinesisk kyckling på Eriks vis
Foto: TV4

En snabb kines med kyckling, ananas, apelsin, cashewnötter, paprika, bambuskott och champinjoner.

Erik bjöd även på

Sparrissoppa


Hemlagad glass



Dryckestips
Azabache Organic Rioja, art.nr. 2708, 79 kr.
En klassisk Rioja kan med sina vaniljtoner och sin kryddighet matcha och höja upp smakerna ett snäpp. Den är dessutom ekologisk odlad, vilket torde ge pluspoäng!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 mars 2011
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 1 pkt champinjoner, färska, 200 g
  • 1 burk bambuskott, 200 g
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk mango chutney sweet
  • 2 tsk sweet chili sås
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl apelsinjuice
  • 100 g ananas i bitar
  • 100 g cashewnötter
  • 1 st paprika, röd, i bitar
  • 1 st paprika, grön, i bitar
  • 1 msk ketchup
  • 1 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • maizena, ev

Serveras med

  • ris
  • soja

Gör så här

  1. Koka riset enligt förpackningen.
  2. Dela champinjoner i bitar.
  3. Smörstek champinjoner och bambuskott 5 minuter, ta det ur pannan och lägg åt sidan.
  4. Skär kycklingen i bitar och stek den.
  5. Tillsätt vatten, juice och buljongtärningen.
  6. Låt koka 1 minut.
  7. Tillsätt alla övriga ingredienser.
  8. Lägga allra sist i champinjonerna och bambuskotten.
  9. Red eventuellt med lite maizena.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept