Hemlagad glass med banan och rom

Hemlagad glass med banan och rom
Foto: TV4

Eriks hemlagade glass med banan och rom serveras med varm hjortronsylt.

Erik bjöd även på

Sparrissoppa


Kinesisk kyckling på Eriks vis



Dryckestips
Josef Andert, art.nr. 4589, 81 kr. Avsluta klassiskt, stilrent med en Beerenauslese ifrån Österrike. Vinet kommer att balansera det söta i glassen och möta hjortronen perfekt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Vad gör jag med alla äggvitor som blir över? Här är ett par tips:

Macarons i flera smaker


Mousserande fläderblomssorbet


Husmorsornas rosa maränger


Marmorerade marshmallows


24 mars 2011
Visa mer

Du behöver

Glass

  • 3 st äggulor
  • 2-3 msk socker
  • 3 dl grädde
  • 2-3 tsk svartvinbärssylt
  • 0,5 st banan, mosad
  • Ett par matskedar rom efter smak

Serveras med

  • hjortronsylt

Gör så här

  1. Vispa grädden.
  2. Vispa äggulor och socker separat.
  3. Blanda i svartvinbärssylt, banan och rom.
  4. Vänd i den vispade grädden.
  5. Frys ett par timmar.
  6. Serveras med varm hjortronsylt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept