Trattkantarellsoppa med parmesanchips

Trattkantarellsoppa med parmesanchips
Foto: TV4
4

Du behöver

Soppa

  • 1,5 dl rensad svamp eller 5 dl förvälld
  • 2-3 st schalottenlökar
  • 2-3 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 l vatten + svampspad
  • 1 st buljongtärning
  • 3 msk kantarellfond
  • 1 msk kalvfond
  • salt och peppar
  • 2-3 msk sherry
  • 1,5 dl grädde

Parmesanchips

  • 100-150 g parmesanost

Gör så här

  1. Soppa
    Skär den färska svampen i bitar, förväll den i sitt eget spad och låt en del av spadet koka in. Häll av resten i ett kärl.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Fräs svamp och lök i en gryta, strö över mjölet och rör om.
  4. Späd med hälften av vätskan (svampspad + vatten) och koka upp under omrörning.
  5. Tillsätt resten av vätskan, smulade buljongtärningar, fond och en del av grädden.
  6. Koka upp och koka under lock på svag värme ca 15 minuter.
  7. Tillsätt resten av grädden. Smaka soppan med salt och peppar och sherry.
  8. Parmesanchips
    Riv eller hyvla osten och lägg i små högar på bakplåtsklädd plåt.
  9. Grädda i ugn 140 grader tills de har smält ihop.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept