Fruktig drömdessert med havreflarn

Fruktig drömdessert med havreflarn
Foto: TV4

Fruktig drömdessert med havreflarn

Av: Elvis - Växjö

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Frisk smak av kiwi, blåbär, jordgubbar och lime.

Dryck
75159 Bass Tuba Moscato d'Asti
**
Elvis recept**

Baconlindad lammytterfilé

Drömdessert med havreflarn

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Drömdessert

  • 2,5 dl mellangrädde
  • 250 g kesella jordgubb/lime
  • 5 kiwis
  • 250 g blåbär

Havreflarn

  • 100 g smör (eller margarin)
  • 3 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

Havreflarn

  1. Smält fettet och rör ner grynen i det heta fettet.
  2. Vispa ägg och socker poröst, t ex med elvisp.
  3. Rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulvret.
  4. Klicka genast ut smeten glest på plåtar som är täckta med bakplåtspapper eller smorda. Tag ca 1 tsk till varje kaka och lägg 10-12 klickar på varje plåt.
  5. Grädda mitt i ugnen tills flarnen fått färg, 6-7 min i 175 grader.
  6. Tag ut plåten, låt svalna något och lossa dem med tunn böjlig kniv.

Drömdessert

  1. Vispa grädden och blanda ner kesellan.
  2. Smula havreflarnen grovt.
  3. Skala kiwifrukterna och skär dom i klyftor.
  4. Varva gräddblandningen med kiwi, blåbär och havreflarn i glas.
  5. Avsluta med en klick gräddblandning och toppa med blåbär.