Fruktig drömdessert med havreflarn

Fruktig drömdessert med havreflarn
Foto: TV4

Frisk smak av kiwi, blåbär, jordgubbar och lime.

Dryck
75159 Bass Tuba Moscato d'Asti

Elvis recept

Baconlindad lammytterfilé


Drömdessert med havreflarn



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

8 mars 2011
4

Du behöver

Drömdessert

  • 2,5 dl mellangrädde
  • 250 g kesella jorgubb/lime
  • 5 st kiwifrukter
  • 250 g blåbär

Havreflarn

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl havregryn
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Havreflarn
    Smält fettet och rör ner grynen i det heta fettet.
  2. Vispa ägg och socker poröst, t ex med elvisp.
  3. Rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulvret.
  4. Klicka genast ut smeten glest på plåtar som är täckta med bakplåtspapper eller smorda. Tag ca 1 tsk till varje kaka och lägg 10-12 klickar på varje plåt.
  5. Grädda mitt i ugnen tills flarnen fått färg, 6-7 min i 175 grader.
  6. Tag ut plåten, låt svalna något och lossa dem med tunn böjlig kniv.
  7. Drömdessert
    Vispa grädden och blanda ner kesellan.
  8. Smula havreflarnen grovt.
  9. Skala kiwifrukterna och skär dom i klyftor.
  10. Varva gräddblandningen med kiwi, blåbär och havreflarn i glas.
  11. Avsluta med en klick gräddblandning och toppa med blåbär.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept