Dillkrustad med havskräfta

Dillkrustad med havskräfta
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Dillkrustad med havskräfta

19 ingredienser

20 m

Den här krustaden med havskräfta och brynt smörskum är en lyxig och välsmakande rätt perfekt till helgen!

Ingredienser

portioner4 - 6

Krustad

  • 350 g mjölk (kärnmjölk)
  • 200 g bovetemjöl
  • 10 g salt
  • 10 g strösocker
  • 40 g äggula
  • 20 g smör, smält
  • 50 g mjölk
  • 20 g olja (dillolja)
  • olja (att fritera i)

Fyllning

  • havskräftor, fint hackad
  • dill, finhackad
  • citronskal
  • salt
  • olivolja

Brynt smörskum

  • 200 g smör, brynt
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 12 g citronsaft
  • salt

Gör så här

Krustad

  1. Blanda samman alla ingredienser.
  2. Hetta upp oljan till 160 grader.
  3. Värm upp krustadjärnet och doppa det i smeten. Doppa sedan järnet i oljan och fritera smeten till frasiga krustader. Det tar ca 1 minut.

Fyllning

  1. Hacka kräftan och smaka upp med dill, citron, salt och olja.

Brynt smörskum

  1. Värm smöret till 50 grader.
  2. Blanda samman ägg och äggvita. Mixa sedan ner smöret och smaksätt med citronjuice och salt.

Servering

  1. Servera krustaderna med fyllningen och det brynta smörskummet.