Vegetarisk chiligryta med chipotle

1 h
4
Vegetarisk chiligryta med chipotle
Foto: TV4
1 h
4

Du behöver

Chipotlesås

  • 2 torkade chipotlepeppar
  • 2 dl blötläggningsvatten
  • 5 klyftor vitlök
  • 2 färska tomater
  • 2 msk soja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 msk socker
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk vinäger
  • salt och peppar

Gryta

  • 2 gula lökar
  • 2 stjälkar selleri
  • 3 msk rapsolja
  • 500 g kikärter
  • 33 cl öl
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl quinoa
  • 1 röd paprika
  • 1 bunt salladslök

Tillbehör

  • tortillachips
  • gräddfil
  • koriander

Gör så här

  1. Chipotlesås
    Blötlägg chipotlen i minst 30 minuter. Grovhacka vitlök och tomat.
  2. Lägg chipotle och blötläggningsvattnet i en mixer och tillsätt övriga ingredienser. Mixa tills det är helt slätt.
  3. Gryta
    Hacka lök och selleri smått. Ta en stor gryta och tillsätt olja. Stek lök och selleri tills det har fått fin färg, tillsätt kikärter. Tillsätt chipotlesåsen och stek i 2 minuter.
  4. Tillsätt quinoa, öl och grönsaksbuljong. Rör runt och låt koka tills quinoan är klar ca 15 minuter.
  5. Hacka salladslök och paprika. Blanda in precis innan servering så att de fortfarande är knapriga.
  6. Servera med chips, koriander och gräddfil!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept