Chipotlepaste - se & gör

Du behöver

  • 2 torkade chipotlepeppar
  • 2 dl blötläggningsvatten
  • 5 klyftor vitlök
  • 2 färska tomater
  • 2 msk soja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 msk socker
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk vinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med att hacka tomter och vitlök grovt.
  2. Hacka ned de blötlagda chipotlepepparna, de behöver blötläggas minst 30 minuter innan ni gör såsen, gärna längre.
  3. Tillsätt rökt paprikapulver och socker, fortsätt med soja och vinäger. Blanda ner tomatpuré och smaka upp med salt och svartpeppar.
  4. Slå på lite av blötläggningsvattnet och mixa pastan så slät ni kan. Förvara i kylen och ta fram den när vi vill ge er mat härligt mycket smak!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept