Bondsoppa med kyckling och fläsk

Bondsoppa med kyckling och fläsk
Foto: TV4
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Bondsoppa med kyckling och fläsk

16 ingredienser

En soppa där du kan ha i lite vad som helst, det du har hemma.

Här hittar du Ulrikas

Thailändsk räk- och fiskgryta

.

Ingredienser

portioner
  • 2 kycklingfiléer
  • 0,5 förp sidfläsk
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • smör (eller olivolja)
  • 3 msk ajvar relish
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1,5 l hönsbuljong
  • 1 dl dinkelmakaroner
  • 1 dl färdigkokta stora vita bönor
  • 1 ask röda cocktailtomater, ca 250 g
  • 1 näve haricots verts, skurna i bitar
  • 50 g färsk spenat
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • några kvistar färsk timjan

Gör så här

  1. Skär kycklingen och fläsket i mindre bitar.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Hetta upp en stor kastrull med lite smör eller olja och bryn kyckling, fläsk, lök och vitlök i några minuter.
  4. Tillsätt ajvar relish och torkad timjan.
  5. Häll på buljong och makaroner och låt koka i 10 minuter.
  6. Tillsätt bönor, tomater, haricots verts och spenat och låt allt bli varmt.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Dekorera med färsk timjan.