Thailändsk räk- och fiskgryta

Thailändsk räk- och fiskgryta
Foto: Malte Danielsson
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 2 st morötter
  • 2 st salladslökar eller en bit purjolök
  • 1 st citrongräs
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk solrosolja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 5 dl fiskbuljong
  • 300 g laxfilé
  • 1 st lime, saften
  • 100 g sockerärtor
  • 200 g skalade räkor
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak

Serveras med

  • Basmatiris eller råris

Gör så här

  1. Skala och strimla moroten och löken.
  2. Ta bort den träiga delen av citrongräset och finhacka resten.
  3. Riv ingefära och vitlök.
  4. Hetta upp en gryta med lite solrosolja och fräs grönsakerna tillsammans med citrongräs, ingefära och vitlök i någon minut.
  5. Häll på kokosmjölk och buljong.
  6. Skär laxen i små kuber och tillsätt i grytan tillsammans med pressad lime.
  7. Låt sjuda i 5 minuter.
  8. Lägg i räkor och sockerärtor och smaka av med salt och peppar.
  9. Servera som en soppa eller som en gryta tillsammans med basmatiris eller råris.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept