Sex cocktailrätter

Sex cocktailrätter
Foto: TV4

Du behöver

Färskost med hasselnöt, sommartryffel och körsbärspotatis:

  • 1 dl kesella el liknande
  • 2 msk finhackade hasselnötter
  • sommartryffel
  • 12 st mini körsbärspotatisar
  • persilja

Princess med Kalixrom och filmjölksgelé:

  • 6 st Princesspotatisar (kokta)
  • 30 g löjrom
  • 1 dl filmjölk
  • 1 st gelatinblad (2 g)
  • gräslök
  • rivet citronskal

Citronångad piggvar med sommartomat, rökt salt och örter:

  • 120 g piggvar
  • 0,5 st citron (endast skal)
  • 6 st tomater av ex pärltomat
  • rökt salt
  • dragon
  • dill
  • gräslök

Stekt tunnbröd med naturlig anklever och smultronkräm:

  • 1 st tunnbröd
  • 1 dl olja
  • salt
  • 45 g smultron
  • 2 msk vatten
  • 0,5 msk socker
  • 90 g Ankleverterrin av naturlig anklever
  • Några droppar smultron eller hallonvinäger
  • salt och peppar

Spickeskinka med senapspicklad morot:

  • 6-8 skivor spickeskinka
  • 3 st blastmorötter (skalade o kokta)
  • 0,5 dl cidervinägersenap
  • salt och peppar

Sotad kalvbringa med spritärtkräm och krusbär:

  • 80 g kalvbringa (kokt)
  • 50 g pillade spritärter
  • vatten
  • salt
  • 3 st krusbär
  • körvel

Gör så här

  1. Färskost med hasselnöt, sommartryffel och körsbärspotatis: Blanda kesellan med hasselnötterna. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Riv lite tryffel i smeten.
  3. Spritsa smeten på skedar och lägg potatisen och skivad tryffel ovanpå.
  4. Garnera med persilja.
  5. Princess med Kalixrom och filmjölksgelé: Kantskär potatisen och dela på mitten.
  6. Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
  7. Smält sedan gelatinet en kastrull med 1/3 av filmjölken. Blanda sedan med resterande fil.
  8. Häll upp i en liten form och ställ kallt i 1 timme.
  9. Lägg löjrommen på ena sidan av potatisen och skär sedan fina tärningar av gelé och lägg på andra halvan av potatisen.
  10. Strö lite gräslök och riv lite citronskal på potatisen.
  11. Citronångad piggvar med sommartomat, rökt salt och örter: Krydda piggvaren med salt.
  12. Lägg citronskal ovanpå fisken och ånga i ugnen i 2-3 minuter. Ta ut och låt svalna. Ställ sedan kallt i kylen 1 timme.
  13. Kantskär och dela sedan tomaten på hälften. Salta tomaten med rökt salt och tillsätt lite olika hackade eller klippta örter på tomater.
  14. Skär piggvaren i bitar som passar tomatens snittyta. Och lägg ovanpå tomaten.
  15. Stekt tunnbröd med naturlig anklever och smultronkräm: Skär tunnbrödet i ½ cm tjocka strimlor.
  16. Stek i olja till fin färg. Lägg på papper och salta.
  17. Koka ihop smultron, vatten och socker i några minuter.
  18. Mixa sedan anklever med smultronkompotten, smaka av med några droppar vinäger salt och peppar.
  19. Dela tunnbrödet på mitten och spritsa krämen på brödet och lägg den andra halvan ovanpå krämen.
  20. Spickeskinka med senapspicklad morot: Skär morötterna i 2-3 cm långa bitar. Salta och peppra.
  21. Marinera i senapen i 20-30 minuter.
  22. Rulla sedan in moroten i skinkan.
  23. Sotad kalvbringa med spritärtkräm och krusbär: Skär kalvbringan i fina skivor och pensla med lite olja.
  24. Sota sedan köttet direkt på elplattan eller i en brännhet gjutjärnaspanna på bägge sidor. Salta och låt svalna.
  25. Mixa sedan ärtorna med lite vatten till en slät kräm. Salta.
  26. Dela krusbär i mindre bitar.
  27. Lägg sedan köttet i botten, sedan kräm och krusbär.
  28. Garnera med lite körvelblad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept