Heta räkor med ingefärs- och vitlöksmajonnäs

20 min
4
heta räkor
Foto: tv4
20 min
4

Du behöver

  • 400 g räkor, handskalade
  • 4 msk sweet chilisås
  • 2 msk sambal olek
  • 1 apelsin
  • 1 kruka koriander eller persilja
  • späda små salladsblad, ex hjärtsallad, gemsallad eller isbergssallad.

Majonnäs

  • 1 äggula
  • 1-1,5 dl neutral olja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 2 cm färsk ingefära
  • 0,5 citron

Gör så här

  1. Börja med majonnäsen. Separera ägget och spara äggulan i en skål. Tillsätt senap - och under omrörning - tillsätt oljan i en tunn stråle.
  2. Smaksätt sedan majonnäsen med fint riven vitlök och ingefära. Avsluta med saften från en
    halv citron och salt.
  3. Skala alla räkor och lägg i en skål, slå över chilisås samt sambal olek och blanda runt.
  4. Fortsätt med rivet skal och saft från apelsinen.
  5. Hacka koriander grovt och vänd ner.
  6. Ta fram fina glas, bryt små blad från salladen och lägg upp i glas. Fortsätt med lite heta räkor och toppa med en klick majonnäs.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept