Svamptoast med parmesan, crème fraiche och chili

10 m
4
Svamptoast med parmesan, crème fraiche och chili
Foto: Filip Poon
Från Nyhetsmorgon

En härligt god svamptoast med riven parmesan, het chili och en klick crème fraiche. Perfekt som förrätt, eller frukost.

24 augusti 2015
Visa mer
10 m
4

Du behöver

  • 4 skivor bröd

Svamp

  • 200 g valfri svamp, t ex champinjon, kantarell, karl johan.
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 3 salladslökar
  • 0,5 röd chili (eller efter smak)

Topping

  • 100 g riven parmesan
  • 1 dl crème fraiche

Gör så här

  1. I en stor stekpanna på medelhög värme, i med olja och på med svampen, svetta ur den i ca 4 min.
  2. Ha i finhackad chili, hackad salladslök och smör. Stek tillsammans med svampen ca 2 min.
  3. Rosta brödet, bre med crème fraiche, ha på svampröran och avsluta med att riva parmesan över. Servera och njut!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept