Pocherat ägg med smörstekt spenat och blomkålskräm

Pocherat ägg med smörstekt spenat och blomkålskräm
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 150 g färsk spenat
  • 1 st litet blomkålshuvud
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • ärtskott
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Skär blomkålen och koka i grädde och 50 g smör under lock, ca 20 minuter.
  2. Mixa sedan till en slät kräm.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Kör äggen i 65 graders vattenbad i ca 1 timme.
  5. Skala äggen försiktigt.
  6. Stek spenaten i resterande smör.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Fördela spenaten på 4 tallrikar.
  9. Därefter ägg, ös lite blomkålskräm över och toppa med ärtskott.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept