Blini med löjrom och crème fraiche

Blini med löjrom och crème fraiche
Foto: TV4

Ryska blinier med löjrom, en del av en riktigt lyxig brunch!

Klarat smör finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Vill du göra det själv så smält smör och ta endast det översta "klara" smöret. Låt inte den tjockare bottensatsen komma med.

I Stefanos lyxiga brunch ingår även parmaskinka, pata negra, lättrökt röding med pepparrotsskum, hembakt surdegsbröd,

Pocherat ägg med smörstekt spenat

,

Bärtartlett, Pekannötspaj och en Citron-marängkaka

.

22 april 2010
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 dl klarat smör

Tillbehör

  • 120 g löjrom
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad rödlök
  • 1 msk hackad gräslök

Blinier

  • 5 g jäst
  • 3 st ägg
  • 4 dl grädde, ljummen
  • 6 dl mjölk
  • 2 dl vatten, ljummet
  • 3 tsk salt
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 dl bovetemjöl
  • 1 dl smält smör

Gör så här

  1. Smula ned jästen i det ljumna vattnet.
  2. Vispa äggen i en bunke.
  3. Vispa i grädden.
  4. Blanda sedan under omrörning med jästlösningen.
  5. Sedan salt, mjöl och det smälta smöret.
  6. Låt sedan jäsa på varmt ställe i ca 4 timmar.
  7. Stek blinierna i klarat smör.
  8. Servera med löjrom, crème fraiche, rödlök och gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept