Biffsteksrulle

Biffsteksrulle
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

En perfekt vardagsrätt som tar lite tid, men som är väl värd väntan.

8 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Rostade rotfrukter

  • 16 stavar rotselleri
  • 4 st morötter, i stavar
  • 0,5 dl matolja
  • salt och peppar
  • 2 kvistar rosmarin

Senaps- och äppelkräm

  • 5 cm pepparrot, skalad och riven
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 st syrligt, svenskt äpple, rivet
  • 2 msk osötad senap
  • salt och peppar

Kött

  • 600 g biffstek (4 st x 150 g)
  • salt och peppar
  • smör till stekning

Dressing

  • 4 st grovt tärnade tomater
  • 5 cm av det vita på purjolöken, i fina strimlor
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • salt och peppar

Övrig fyllning

  • 8 st mjuka taco- eller burroitosbröd
  • 4 dl fint skuren eller ”riven” sallad
  • riven ost
  • 5 cm pepparrot, skalad och finriven

Gör så här

  1. Rotfrukter: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda rotfruktsstavarna med olja, salt, peppar och små kvistar av rosmarin.
  2. Lägg allt i en ugnssäker form och sätt in i ugnen. Rör om efter cirka 10 minuter.
  3. Efter cirka 8 minuter till är rotfrukterna färdiga. Tag ut lägg i en skål för servering.
  4. Senaps- och äppelkräm: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Kött: Stek biffen i smör i en stekpanna till en innertemperatur av 57 garder. Önskas ”blodig” eller ”välstekt”, öka eller minska temperaturen. Låt vila i cirka 5 minuter. Skär biffen i fina skivor.
  6. Dressing: Blanda tomaterna med fint strimlad purjolök, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servering: Lägg övriga ingredienser i små skålar. Värm brödet. Ät steken tillsammans med bröd, en klick dressing, ost, sallad och nyriven pepparrot.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept