Kolgrillad biff med spansk potatissallad

Kolgrillad biff med spansk potatissallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
4

Du behöver

  • 4 skivor biff eller rostbiff à 150 g
  • salt, peppar

Spansk potatissallad:

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 12 st nykokta färskpotatisar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 2 st tomater
  • 12 st oliver
  • 4 kvistar basilika
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar

Ostkräm:

  • 1 burk matlagningsyoghurt
  • 0,5 dl fint riven lagrad ost
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Spansk potatissallad: Blanda olivolja och vinäger. Skiva i de varma, kokta färskpotatisarna i dressingen. Pressa i vitlöken.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprikorna och tomaterna i mindre bitar. Vänd i paprika, tomat och oliver i potatissalladen.
  3. Riv basilikan i mindre bitar och vänd ner. Tillsätt salt och peppar.
  4. Ostkräm: Blanda den fint rivna osten med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  5. Grilla köttet och krydda med salt och peppar. Servera sedan med salladen och ostkrämen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept