Grekiska pannbiffar med fetaost, oliver, tomat och lök

4

Du behöver

  • 600 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 fint hackad lök
  • 3 msk ströbröd
  • 3 msk kallt vatten
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 fint hackad vitlöksklyfta
  • fint rivet skal från 1 citron
  • 2 tsk färsk timjan
  • olivolja till stekning
  • 8 tomater
  • 8 färska gula lökar
  • 3 dl oliver
  • 1 pkt äkta fetaost
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk vinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda i en bunke alla ingredienser till biffarna. Smaka av med salt och peppar.
  2. Forma 8 biffar och stek dem i en stekpanna med olivolja så att de precis är genomstekta.
  3. Skär alla grönsaker i mindre bitar. Vänd i olja och vinäger samt smaka av med salt och peppar. Tärna sist ner fetaosten och vänd försiktigt ner den i salladen. Servera kall till biffarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept