Smördegssnittar med päron, blåmögelost och hasselnötter

15 m
12 bitar
Smördegssnittar med päron, blåmögelost och hasselnötter
Foto: Siri Barje
15 m
12 bitar

Du behöver

  • 2 plattor fryst smördeg
  • 1 ägg
  • 1 päron
  • 100 g valfri blåmögelost
  • 4 msk hasselnötter
  • flytande honung
  • timjan
  • havssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär smördegsplattorna i 6 bitar.
  2. Skiva päronet tunt. Smula osten i en bunke. Hacka timjan och hasselnötter grovt.
  3. Fördela osten jämt över smördegsplattorna och lägg ut den så att kanterna på smördegsplattan är fria. Lägg några skivor päron på osten.
  4. Pensla kanterna på smördegen med uppvispat ägg.
  5. Grädda i ugnen i 10 minuter eller tills de är fluffiga och gyllene.
  6. Ta ut dem och strö över hackade hasselnötter, ringla över honung, strö över timjan och havssalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept