Silkeslen jordärtskockssoppa

45 m
4
Silkeslen jordärtskocksoppa
Foto: Jessica Frej
Från Nyhetsmorgon

En enkel och väldigt god och len soppa som passar perfekt till förrätt. Går bra att förbereda dagen innan. Om man vill kan man smaksätta soppan med 1 tsk tryffelolja innan man mixar den. Eller så kan soppan få sällskap av en fint stekt pilgrimsmussla eller lite baconsmulor. Men jag gillar den nog allra bäst precis som den är. /Jessica

28 februari 2016
Visa mer
45 m
4

Du behöver

  • 300 g jordärtskocka
  • 200 g mjölig potatis
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 20 g smör
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 2 timjankvistar
  • 2 dl grädde
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala potatis, skockor, lök och vitlök. Dela ner i potatis och skockor sockerbitsstora kuber.Hacka löken och vitlöken, soppan ska mixas så det behöver inte vara superfint.
  2. Fräs lök och vitlök i en kastrull med smöret tills löken är genomskinlig. Lägg i skockor, potatis, vin kycklingbuljong, timjan och grädde. Lägg på ett lock och låt småkoka i 30 minuter.
  3. Mixa soppan helt slät med en stavmixer. Sila soppan genom en finmaskig sil. Värm igen och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept